Det är ju lag på att informera om sidan som du besöker lämnar efter sig några spår i form av kakor (cookies) och kaksmulor (som jag kallar sånt du skriver in till exempel i ett sökfält och ordet sparas kvar).
Jag får ärligt säga att jag inte vet, men jag tror inte att wordpress (som jag använder mig av) skapar några cookies hos dig. Men eftersom kakor är så himla gott är denna sida en hyllning till just – kakor. Och vad passar bättre än receptet på min favoritkaka?
Kladdkaka
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 2 dl mjöl
- 3 msk kakao (men ta 4)
- 1 tsk vaniljsocker (men ta 2-3)
- 50g smält smör (men ta 100)
- lite salt (inte en liter)
Vippsa ägg och socker poröst, så att det blir nästan vitt, häll i det smälta smöret och rör ner det i smeten tillsammans med mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
När du har rört ihop allt, smaka av smeten, smakar det gott har du gjort rätt. 🙂 Häll där efter upp smeten i en väl insmord form som du kan ta av kanterna på (Och för att underlätta för dig själv, ha ett bakplåtspapper underst). Grädda sedan i ugnen (200o i ca 20-30 minuter) tills smeten har stelnat men inte blivit helt fast. (Den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.)
Vill du lyxa till kladdkakan lite? Testa något av nedan:
- Pressa i saften från en halv lime i smeten.
- Blanda i flingsalt precis innan du ska hälla upp smeten i formen och sätter in i ugnen.
Njut!