Att göra en musikadventskalender var roligt… så jag gör ett tappert försök att fortsätta, men att uppdatera varje dag känns inte aktuellt, men kanske en gång i veckan? Jag testar! 🙂

I adventskalendern snackade jag lite om Ängelholmsbandet Lillebror som jag haft ögonen på ett tag… har fått upp öronen för ytterligare en låt, som fortfarande inte toppar låten i julkalendern, men som ändå tillhör mina favoriter bland deras låtar:

A Day is Done – Lillebror

Normalt sett är jag inte jätteförtjust i musik där jag inte förstår sången… men ibland, som nu, så snubblar jag över något som bara svänger… å i detta fallet (har ingen aning om artist(er) eller samarbetets former, men I give you:

Los Mismos – Cometa feat. War

Som musikalisk allätare så är mitt spann ganska brett, så svängen till nästa artist, som jag tycker gör mycket spännande, och i viss mån banbrytande, saker – inte minst den första låten jag hörde med henne (Hide and Seak), den här låten älskar jag för kombinationen av hennes röst, ett avskalat arr med mycket sköna syntvibbar…

Last night of an Empire – Imogen Heap

Hur många låtar är lämpligt att presentera i ett sånt här blogginlägg? Fyra? Fem? Hojta till vad du tycker! Den här gången blir det i alla fall fyra. Sista låten ut är den alltid lika fantastiska:

Tribue – Tenacious D

…den här gången i en skön live-version, men den studioinspetade versionen är så klart också superskönt!

…okejdå… en bonus… men då får det bli en annan skön visa från ovan nämnda band… som dessutom har en härlig och underhållande video, därav ytterligare en youtube-länk…

Rise of the Fenix – Tenacious D

Enjoy!

^..^