Ska inte dra upp mer synthlegender, men måste bara nämna Rop Papen. För mig är han en riktig ljudguru och är en av de som har banat vägen för oss andra som inte är lika duktiga på att skruva fram olika ljud från grunden på synthar. (Jag själv tillhör de som är tacksamma för att det finns presets att använda…) Rob Papen var en del i gruppen Nova som var aktiv i början av 80-talet.

Clear up – Nova

Bonuslåten blir en liten anekdot. När jag var ung (inte på dinosauriernas tid, men strax där efter, när det fortfarande fanns vinylskivor, men CD-skiver var det stora – låååångt innan det fanns Napster och DC++ och ännu senare Spotify) så var det inte så lätt att få tag i musik, annat än att lyssna på radio och spela in låtar på band (vilket alltid blev att introt blev klippt eller söndersnackat av någon radio DJ). Ett annat sätt var att prenumerera på Mr. Music och få en CD-skiva hem i brevlådan en gång i månaden. För mig var detta månadens höjdpunkt! På en sån Mr. Music-skiva hittade jag en superskön låt. Senare hörde jag en annan version av Sting, men trodde då att det var Sting som hade plagierat den första versionen jag hörde, och inte tvärtom. Så bonuslåten för idag:

Jamaican in New York – Shinehead

Enjoy!

^..^